start  consult  welke klacht bij welk dier  mijn achtergrond  contact 

 

bachremedies

bioresonantie

fytotherapie

homeopathie

reiki

tteam

biochemische zouten

aromatische olien

Homeopathie bij dieren

Het behandelen van dieren middels homeopathie vergt een iets andere aanpak dan het behandelen van mensen waarop de homeopathie oorspronkelijk gebaseerd is.

 

Dieren leven in andere omstandigheden, hun anatomie lijkt op de menselijke anatomie maar is niet helemaal gelijk.Daarnaast hebben dieren andere aandoeningen, afwijkingen en ziektebeelden welke per diersoort ook nog eens van elkaar verschillen. Dieren kunnen niet praten op een manier waarop mensen praten en kunnen daarom niet makkelijk ‘vertellen’ wat er aan de hand is of hoe ze zich voelen.

 

De homeopathie baseert de middelkeuze op het totaal van alle symptomen waarbij de mentale symptomen als de belangrijkste leidraad worden gezien. Daarna zijn de emotionele symptomen van belang en pas als laatste de fysieke.

 

Bij dieren moet je de mentaal-emotionele symptomen uit het gedrag "lezen". Dit is niet eenvoudig  dus ben je daarom vaak aangewezen op de meer fysieke verschijnselen, waardoor het kiezen van het juiste geneesmiddel veel moeilijker is. Toch kunnen een aantal dieren zoals b.v. de hond vaak prima aangeven dat er iets niet in orde is. Bovendien kan de eigenaar als deskundige aangeven welke klachten en problemen het huisdier heeft.

 

Als je het juiste (enkelvoudige) middel hebt gevonden, werkt homeopathie echt fantastisch bij dieren.

Soms ontstaat na toediening van homeopathische medicatie een verergering van de symptomen , wat meestal snel verdwijnt. De verergering is een goed teken omdat het een indicatie is, dat het juiste middel toegediend is.

 

Homeopathie kan ingezet worden bij verschillende klachten en bij alle diersoorten. Met name bij die dieren waarvoor de hedendaagse diergeneeskunde geen oplossing heeft, kan homeopathie een goede optie zijn.

 

lees verder

 

 

 

 

                                         praktijk alternatieve geneeswijzen dieren   www.dierenwijzer.com   024-3223238