start  consult  welke klacht bij welk dier  mijn achtergrond  contact 

 

bachremedies

bioresonantie

fytotherapie

homeopathie

reiki

tteam

biochemische zouten

aromatische olien

Bachbloesemtherapie voor dieren

De bachremedies, ontstaan rond 1930, zijn in eerste instantie ontwikkeld voor mensen die emotioneel uit balans zijn. Zo past elke remedie bij een verschillend karakter en/of  verschillende gemoedstoestand.

 

Ook bij dieren kan het natuurlijk voorkomen dat ze uit hun evenwicht zijn.  Als de emotionele balans van een dier verstoord is, kan probleemgedrag ontstaan. Bij ernstige verstoringen kunnen er ook lichamelijke problemen ontstaan.

De bloesemremedies worden ingezet om bepaalde verstoorde emoties in balans te brengen.

Met name bij gedragsproblemen zoals agressie, stress, fobieën en angsten kunnen de remedies erg effectief zijn, als ook bij gewoontegedrag.

Fysieke problemen waar emotionele trauma’s aan ten grondslag liggen reageren zeer goed op de bachbloesem therapie .Zo kan een verhuizing voor menig dier een trauma opleveren.

 

Een moeilijkheid bij het behandelen van dieren is natuurlijk dat ze niet kunnen praten over wat er mis is. Belangrijk is daarom om dieren goed te observeren. Uit o.a. hun gedragingen en hun voorgeschiedenis wordt zoveel mogelijk informatie gehaald om tot een juiste keuze van remedies te komen.

Bachbloesems werken bij dieren over het algemeen heel snel.

 

De bloesemremedies kunnen goed gecombineerd worden met andere behandelmethoden of zelfs reguliere diergeneeskunde ondersteunen. Naast de genoemde voorbeelden is het werkingsgebied van de Bachremedies nog veel groter . De remedies kunnen ook bij bepaalde ziekteprocessen of b.v. voor/ na operaties ondersteunend werken.

Er is verder  nog een samengestelde remedie, de bekende  rescue remedie, die gebruikt wordt voor noodgevallen.

 

Overigens erkennen steeds meer dierenartsen het nut van Bachremedies

 

lees verder

  

                                                                            

 

 

 

 

 

 

                                         praktijk alternatieve geneeswijzen dieren   www.dierenwijzer.com   024-3223238