start  consult  welke klacht bij welk dier  mijn achtergrond  contact 

 

bachremedies

bioresonantie

fytotherapie

homeopathie

reiki

tteam

biochemische zouten

aromatische olien

Wat zijn Bachbloesemremedies

 

De Bach Flower Remedies werden gecreëerd rond 1930 door Dr. Edward Bach. Deze Engelse arts, bacterioloog en immunoloog, viel op dat er een relatie leek te bestaan tussen de gemoedstoestand/ karakter van zijn patiënten en hun aandoeningen. Zijn filosofie was als het Lichaam en de Geest in harmonie zijn, zijn we immuun voor ziekte.

Hij ontdekte dat bloesem-energie een helende werking heeft op vooral de emotionele gesteldheid. Aangezien lichaam en geest op elkaar inwerken heeft het uiteindelijk ook indirect effect op het lichaam.

 

De laatste 10 jaar van zijn leven heeft hij gewijd aan de verkenning en bestudering van de vormen van gedrag en emoties, die hij identificeerde als de belangrijkste oorzaken van ons lijden. In zijn woonomgeving vond hij 38  bloemen en planten , die deze emoties gunstig beïnvloeden. Dit zijn de uiteindelijke 38 bachremedies.

Elke remedie brengt een positieve kwaliteit naar boven die reeds in een dier/mens aanwezig is en verdrijft de negatieve gemoedstoestand waarachter deze schuilgaat.

 

      Beech                                                        Honeysuckle

    Bachbloesem
 Beech/beuk                               Bachbloesem 
Impatiens/ Reuzenbalsemien                           

                                 

De bloesemtherapie is een natuurlijke geneeswijze vrij van ongunstige nevenwerkingen. De remedies werken niet verslavend en zijn onschadelijk. Desondanks proberen we zoveel mogelijk om het dier ‘het zelf te laten doen’ d.w.z. zo kort mogelijk middelen toe te dienen.

 

In de nabije omgeving van Mount Vernon, waar het Dr. Edward Bach Centre is gevestigd, niet ver van Oxford in Engeland, vond Dr. Edward Bach de meeste bloemen, waarvan hij de remedies maakte. Vandaag de dag worden de moedertincturen nog steeds zoveel mogelijk geplukt en gemaakt op dezelfde eenvoudige manier als hij dat zelf deed.

 terug

 

 

 

 

 

                                         praktijk alternatieve geneeswijzen dieren   www.dierenwijzer.com   024-3223238