start  consult  welke klacht bij welk dier  mijn achtergrond  contact 

 

bachremedies

bioresonantie

fytotherapie

homeopathie

reiki

tteam

biochemische zouten

aromatische olien

Wat is fytotherapie ? 

Het woord fytotherapie kan vertaald worden in "genezen door middel van planten. "Fytotherapie is een van de meest verspreide therapievormen ter wereld, men gebruikt de gehele plant of delen van de plant om de gezondheid te bevorderen

De keuze van een fytotherapeuticum gebeurt vooral op grond van eeuwenoude kennis van planten en hun heilzame werking bij bepaalde aandoeningen. Bovendien is bij veel kruiden de werkzaamheid wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Denk aan de kruiden Ginkgo biloba en St Janskruid.

 

Veel van de huidige reguliere geneesmiddelen zijn in feite afgeleid van de werkzame bestanddelen van planten.

Het kenmerk van fytotherapie is dat het hele kruid of onderdelen daarvan (wortel, bast, blad) wordt gebruikt, dus niet opgesplitst in chemisch werkzame elementen zoals bij de reguliere middelen. Het uitgangspunt  voor het gebruik van kruiden is, dat het gehele kruid meer is dan de som van de afzonderlijke  (chemische) componenten.

 

Fytotherapie wordt vaak verward met homeopathie omdat in beide gevallen plantaardige geneesmiddelen worden gebruikt. In de fytotherapie gebruik je vaak het contrario-principe bij de behandeling, terwijl de homeopathie patiënten behandelt volgens het gelijksoortige- principe ( het gelijke met het gelijke genezen)

Daarnaast zijn er nog meer verschillen . In de fytotherapie is de werkzame stof aanwezig i.t.t. bij de homeopathie waar de werkzame stof niet aantoonbaar is. De fytotherapie werkt bovendien ook meer klachtgericht.

 

terug

     

 

 

 

                                         praktijk alternatieve geneeswijzen dieren   www.dierenwijzer.com   024-3223238